Ήπια Βιο-Ενεργειακή

Η Ήπια Βιο-Ενεργειακή (Gentle Bio-Energetics) είναι είναι ένα εκπαιδευτικό και θεραπευτικό μοντέλο που αναπτύχθηκε απο την Δρ. Έυα Ράιχ ενσωματώνοντας λεκτικές και σωματικές θεραπείες που βοηθούν στην θεραπεία και στην ανάπτυξη του ανθρώπου.

Οι ρίζες της βρίσκονται στην εμπειρία της Δρ. Εύα Ράιχ όταν εργαζόταν στο πλευρό του πατέρα της, Δρ. Βίλχελμ Ράιχ ως βοηθός του, όπως και στην κλινική της εμπειρία όταν εργαζόταν στο νοσοκομείο πρόωρων βρεφών στο Χάρλεμ της Ν. Υόρκης στη δεκαετία του '50, στη γενικότερη κλινική της εμπειρία, και στη συνεισφορά συναδέλφων και συμμετεχόντων σε σεμινάρια που έδινε σε όλο τον κόσμο.

Ο όρος "Ήπια" αναφέρεται στο ρόλο του θεραπευτή ως μη επεμβατικός τόσο στην πρακτική όσο και στη λεκτική προσέγγιση του ατόμου και ο όρος "Βιο-Ενεργειακή" αναφέρεται στη ζωτική ενέργεια του ατόμου που ρέει ελεύθερα ή έχει μπλοκαριστεί ως αποτέλεσμα ανάπτυξης κάποιου είδους θωράκισης μετά από κάποιο τραυματικό γεγονός της ζωής του (πχ προβλήματα κατά τη διάρκεια της σύλληψης, της ενδομήτριας ζωής, της γέννας, μετά από γέννα με καισαρική, απομάκρυνση του παιδιού από τη μητέρα μετά τη γέννα, μετά από ασθένειες, εγχειρήσεις, τραυματισμούς κ.ά.).

Ο στόχος της Ήπιας Βιο-Ενεργειακής είναι η αποκατάσταση της ροής της ενέργειας στο σώμα υποστηρίζοντας τον άνθρωπο στην επιλογή του για αλλαγή και θεραπεία επενεργώντας σε όλα τα επίπεδα του ατόμου: πνευματικό, νοητικό, συναισθηματικό και σωματικό.
Η Ήπια Βιο-Ενεργειακή προσφέρει ειδικές τεχνικές-εργαλεία για να υποστηρίξει και ενισχύσει την υγεία και ευεξία του ατόμου δίνοντας φροντίδα σε κάθε ηλικία, συμπεριλαμβανομένης της βρεφικής.

Κάποιες από τις τεχνικές που περιλαμβάνει είναι το μασάζ Άγγιμα της Πεταλούδας™, η εξισορρόπηση, η μεταμόρφωση, η ψυχοφωνική αναπνοή κ.α.
Όλες οι τεχνικές-εργαλεία εφαρμόζονται με πολύ ήπιο άγγιγμα και είναι απόλυτα ασφαλείς ακόμα και κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης, της γέννας και της λοχείας.
Περισσότερες πληροφορίες πάνω στο έργο της Δρ. Εύα Ράιχ και την Ήπια Βιο-Ενεργειακή θα βρείτε στον ιστότοπο του Ινστιτούτου Ήπιας Βιο-Ενεργειακής (Gentle Bio-Energetics Institute).

webinar

Newsletter

Κάνε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο για να ενημερώνεσαι για νέα, προϊόντα, άρθρα και αποκλειστικές εκπτώσεις!

απαραίτητο *

Είμαστε ήδη 134! Δεν θα σου στείλουμε spam! Διάβασε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.